Sprekers‎ > ‎

Recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen - Willy Ivens

Geplaatst 5 jan. 2011 10:45 door alain vindelinckx   [ 28 mrt. 2012 09:05 bijgewerkt door Ninove-Geraardsbergen Kiwanis ]

De voorzitter en de leden van Kiwanis Ninove-Geraardsbergen hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen op de thema avond: “Recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen”

De heer Willy Ivens van het fonds Ivens-Boons beheerd door de Koning Boudewijnstichting, zal een uiteenzetting geven over dit thema.

Het fonds Ivens-Boons startte vorig jaar in samenwerking met RESOC Mechelen een arrondissementeel pilootproject rond het recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen.

Kinderen hebben recht op onderwijs. Maar wat als ze lichamelijk of geestelijk zwaar ziek zijn en niet meer naar school kunnen? Hoe belangrijk kan onderwijs –thuis of in een ziekenhuisschool- dan zijn? Trouwens welke voorzieningen en hulpmiddelen bestaan er voor de schoolse ondersteuning van langdurig zieke kinderen?

Zowel het wettelijk kader als de praktische mogelijkheden blijken te weinig gekend door o.a. mensen uit het onderwijs, artsen en zorgverstrekkers, en zeker voor langdurig zieke kinderen.

Wij hopen u te mogen begroeten op deze thema-avond, die zal worden ingekapseld met een drankje en een diner.

Kosten: 25 euro diner inbegrepen

Wij hopen u op deze interessante thema avond te mogen begroeten.

Gelieve op vooraf in te schrijven.

Namens Kiwanis Ninove Geraardsbergen

Eli Verstappen