Sprekers

Lezing - Beveiliging - 10 Oktober 2014

Geplaatst 12 sep. 2014 06:46 door Alain Vindelinckx   [ 12 sep. 2014 07:00 bijgewerkt ]

Jan Capelle - Directeur Private Veiligheid

·         Toepassing van de wetgeving voor bewakingsondernemingen, beveiligingsondernemingen en interne bewakingsdiensten

·         Reglementaire teksten, controles, sancties, identificatiekaarten

·         Toepassing van de wetgeving op de reglementering van het beroep van privé-detective

·         Erkenningen, controles en sancties


Wim Buyl - expert security BVBA ALLSECCON

  • Hoe  bescherm ik mijn woning tegen inbraken ?  Tips and  tricks !!
  • Wat  als  de stroom uitvalt  ? Hoe bescherm ik mijn woning dan tegen inbrekers ? 

Het gezicht van de oorlog - Rudi Vranckx

Geplaatst 17 mrt. 2014 08:54 door Alain Vindelinckx   [ 17 mrt. 2014 08:54 bijgewerkt ]

Vrijdag 14 Maart

Mindfulness - David Dewulf

Geplaatst 30 aug. 2013 07:27 door Alain Vindelinckx   [ 11 okt. 2013 08:31 bijgewerkt ]

Lezing op 11 Oktober in zaal De Kalvaar

Reservatie en inschrijving bij een van de leden noodzakelijk.

David Dewulf introduceerde in ons land mindfulness, een meditatievorm die je positiever en energieker in het leven doet staan.

Mindfulness: stop de ratrace en leer wat het is om echt te leven

Geschikt voor iedereen - en zeker voor leidinggevenden

Bio David Dewulf

Dokter David Dewulf (1968) is in ons land de grondlegger van mindfulness. Hij volgde tientallen opleidingen over de hele wereld, schreef over zijn expertise zeven boeken en gaf ontelbare lezingen, zelfs tot aan de Amerikaanse universiteit Harvard toe.

Als kind van twaalf jaar zag David Dewulf op televisie beelden hoe overal ter wereld Nieuwjaar met veel drank en feestgedruis werd ingezet. Een aansluitend item uit Japan waar met meditatie het nieuwe jaar werd verwelkomd, verraste de jonge David. “Dat beeld van die mensen die in alle sereniteit en rust contact maakten met zichzelf vond ik indrukwekkend” vertelt hij.

Sereen

In de jaren tachtig, toen nog weinig mensen wisten wat meditatie was, ontwikkelde David Dewulf zijn interesse ervoor. “Vanaf mijn eerste contacten met meditatie, ervoer ik een zeer serene sfeer die je niet zomaar in het drukke, dagdagelijkse leven kan vinden.” Toen hij op zijn vijftiende zijn broer verloor, zocht en vond hij heil in het taoïsme, een Chinese religieuze en filosofische stroming waar veel wordt gemediteerd.

Positief

Omdat meditatie vooralsnog geen aparte studierichting is, koos David Dewulf voor geneeskunde aan de Leuvense universiteit. “Ik wilde een stevige basis hebben en zou na mijn studies wel zien wat ik er verder mee kon doen.” Toen Dewulf zijn diploma op zak had, reisde hij vier jaar lang de wereld rond. Overal waar hij kwam bestudeerde hij de verschillende tradities en na intensieve trainingen in China mocht hij zich meester noemen in de Tao Meditatie, Qi Gong en Tai Chi. Bij thuiskomst stelde hij zichzelf de vraag: “Wat heeft mij nu het meest veranderd?” Dat bleek mindfulness te zijn: een vorm van meditatie die mensen stimuleert om authentiek en positiever in het leven te staan.

Harvard

In 2000 brak mindfulness internationaal door in de wetenschappelijke wereld en Dewulf trok naar Amerika om er in het gerenommeerde Harvard Teaching Hospital validatie te krijgen van wat hij had geleerd. Op dat moment ontwikkelden Engelse psychologen de Mindfulness Based Cognitive Therapy, of kortweg MBCT. Dit programma bestrijdt depressies aan de hand van meditatie- en gedragsoefeningen. David Dewulf introduceerde MBCT aan de universiteit van Gent. “In een conservatief land als België was het opmerkelijk om meditatie te introduceren aan een universiteit. De media sprongen erop en de lancering van mindfulness was een feit.” Intussen heeft MBCT zich door verder internationaal wetenschappelijk onderzoek in heel ons land verspreid.

Om de kwaliteit van het programma te blijven bewaken, richtte Dewulf in 2002 het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) op, waar ondertussen al twintig dokters en psychologen aan meewerken. Naast wetenschappelijk onderzoek worden er in het instituut ook opleidingen en therapieën gegeven.

David Dewulf schreef er intussen ook zeven boeken over. ‘Mindfulness, een pad van vrijheid’, ‘Het Mindfulness werkboek’, ‘Mindful gelukkig’ en de Mindful Box zijn er daar enkele van. Dit laatste is gericht op efficiënte prestatie. David Dewulf geeft intussen al jaren trainingen aan bedrijven waaronder Colruyt.

Deze spreker bouwde zijn expertise stapsgewijs en zeer diepgaand op. Tijdens zijn lezing leert David Dewulf U in zeven stappen hoe U door mindfulness krachtiger in het professionele leven staat, beter omgaat met werkdruk en bewustere keuzes maakt. 


De voedselzandloper - Kris Verburgh

Geplaatst 8 dec. 2012 08:33 door Alain Vindelinckx

Lezing op vrijdag 25 Januari door Dr. Kris Verburgh, auteur van het bestseller boek "De voedselzandloper".

De voedselzandloper is een baanbrekend boek dat door vele artsen, professoren en voedingsdeskundigen zeer positief wordt onthaald.
Bepaalde organisaties en personen in Vlaanderen uiten echter incorrecte kritiek op 'De voedselzandloper' en blijven halsstarrig oude denkbeelden verdedigen.
Dr. Verburgh ervaart ook de negatieve invloed van deenorme economische belangen die gepaard gaan met wat mensen (moeten) eten.  
De voedselzandloper is echter een omwenteling in ons eetpatroon aan het veroorzaken, wat meer dan tijd werd.
Voor meer informatie, klik www.devoedselzandloper.com 

De morele crisis van het westen - Frans Boenders

Geplaatst 17 mrt. 2012 02:42 door Alain Vindelinckx


Recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen - Willy Ivens

Geplaatst 5 jan. 2011 10:45 door alain vindelinckx   [ 28 mrt. 2012 09:05 bijgewerkt door Ninove-Geraardsbergen Kiwanis ]

De voorzitter en de leden van Kiwanis Ninove-Geraardsbergen hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen op de thema avond: “Recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen”

De heer Willy Ivens van het fonds Ivens-Boons beheerd door de Koning Boudewijnstichting, zal een uiteenzetting geven over dit thema.

Het fonds Ivens-Boons startte vorig jaar in samenwerking met RESOC Mechelen een arrondissementeel pilootproject rond het recht op onderwijs voor langdurig zieke kinderen.

Kinderen hebben recht op onderwijs. Maar wat als ze lichamelijk of geestelijk zwaar ziek zijn en niet meer naar school kunnen? Hoe belangrijk kan onderwijs –thuis of in een ziekenhuisschool- dan zijn? Trouwens welke voorzieningen en hulpmiddelen bestaan er voor de schoolse ondersteuning van langdurig zieke kinderen?

Zowel het wettelijk kader als de praktische mogelijkheden blijken te weinig gekend door o.a. mensen uit het onderwijs, artsen en zorgverstrekkers, en zeker voor langdurig zieke kinderen.

Wij hopen u te mogen begroeten op deze thema-avond, die zal worden ingekapseld met een drankje en een diner.


Kosten: 25 euro diner inbegrepen

Wij hopen u op deze interessante thema avond te mogen begroeten.

Gelieve op vooraf in te schrijven. 


Namens Kiwanis Ninove Geraardsbergen

Eli Verstappen

1-6 of 6