Home‎ > ‎

Eliminate Project

Onze club steunt het huidige wereldwijde campagne voor kinderen (coordination Leon De Turck)

The Eliminate Project: Kiwanis eliminating maternal/neonatal tetanus, heeft tot doel 110 miljoen dollar in te zamelen en het leven van 129 miljoen moeders en hun toekomstige baby's te redden. Kiwanis zet zich in om voor 2015, in partnerschap met UNICEF, te zorgen voor de eliminatie van tetanus bij moeders en pasgeborenen, een ziekte waaraan iedere negen minuten een pasgeboren baby sterft. Door zich op deze ziekte te richten zal Kiwanis niet alleen levens redden, maar ook de weg banen voor andere projecten waardoor de overlevingskans van moeders en kinderen zal toenemen bij de armste, meest noodlijdende vrouwen en kinderen op aarde.

Dit project, dat op de 95ste Jaarconventie van Kiwanis International in juni 2010 werd aangekondigd, zal gebruik maken van het wereldwijde netwerk van vrijwilligers van Kiwanis en hun kracht bij het bereiken van gemeenschappen en leiders, en zal er dankzij de mensen in het veld, de technische kennis en de onovertroffen bevoorradingsketen van UNICEF, toe bijdragen dat deze wrede, eeuwenoude ziekte wordt uitgeroeid.

Tijdens de eerste wereldwijde Kiwanis-campagne voor kinderen, het Wereldwijde serviceproject voor IDD (jodiumgebreksziekten), hebben de leden door meer dan 100 miljoen dollar in te zamelen, gezorgd dat jodiumgebreksziekten – wereldwijd de belangrijkste vermijdbare oorzaak van verstandelijke handicaps – praktisch uitgeroeid zijn. Deze campagne werd geprezen als een van de succesvolste initiatieven op het gebied van gezondheidszorg ter wereld, en vandaag de dag wordt met de opbrengst gewerkt in meer dan 103 landen. Het aantal huishoudens dat jodiumzout gebruikt is toegenomen van een geschatte 20 procent in 1990 tot meer dan 70 procent, waardoor in de ontwikkelingslanden en de wereld miljarden IQ-punten niet verloren gaan.En nog meer op Youtube